Any Nou Xinès

Any Nou Xinès

Aquest cap de setmana comencen les celebracions de l’any nou a Xina però abans de donar la benvinguda al nou calendari lunar és molt important fer una sèrie de preparacions tradicionals que avui t’expliquem al nostre blog.

Una de les primeres coses que es fa és netejar a fons tota la casa per treure tota la mala sort acumulada durant l’any anterior. A més a més els primers dies del nou any no es pot escombrar cap espai perquè es considera que s’està escombrant la bona sort.

A la Xina el vermell és el color de la bona sort i simbolitza la vitalitat de la vida i la felicitat, per això els carrers i les cases es decoren utilitzant aquest color com a protagonista principal.

Durant el dia d’any nou, les famílies es reuneixen per celebrar el festival, tot el menjar ha de ser preparat abans d’hora doncs una de les costums populars xineses d’aquestes festes dicta que tots els ganivets han de ser guardats al començament de l’any, perquè si no estaràs tallant la bona sort de l’any vinent.

Un parell de setmanes abans de l’any nou els tradicionals mercats de flors es converteixen en remolins d’activitat, ja que tots es preparen per al gran dia comprant regals i decorant la casa amb les tradicionals “plantes de bona sort”, que són els tarongers, els arbres de mandarina i els bambús.

Les celebracions de l’any nou només poden iniciar-se després de pagar respecte als avantpassats. El vespre abans de començar les festes, les famílies van als temples a orar per bona sort per al nou any. I porten ofrenes d’aliments i encens per complaure als esperits dels difunts, perquè aquest els hi puguin portar bona sort.

Durant les celebracions és dona molta importància a la bona sort, al color vermell i a les tradicions que t’hem explicat breument en aquest article.

Des de River et volem ajudar a celebrar aquestes festes, cada vegada més globals, vine a fer les teves compres especials al nostre Centre Comercial.
I també et volem desitjar un bon any nou! Kung Hei Fat Choi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *